Bra hudvård

Hudvård

Huden är inte bara vår största kroppsdel, det är också en av de kroppsdelar man verkligen bör sköta om eftersom just huden är utsatt för en hel del påfrestningar. Genom att använda olika typer av hudvårdsprodukter hjälper man huden att hålla sig stark och frisk.

Vad gäller vilka typer av produkter man ska välja är det inte bara viktigt att se till vad de har funktion utan också välja hudvårdsprodukter utefter vilka eventuella hudåkommor man har.

Anti-aging-produkter

Tro det eller ej, men redan i 30-årsåldern börjar huden att åldras. Ett sätt att motverka hudens åldrande är med hjälp av så kallade anti-aging-produkter, som bland annat motverkar rynkor och ger huden spänst. Många frågar sig nog när det är lämpligt att börja använda anti-aging-produkter och svaret på den frågan är att huden börjar åldras vid olika tidpunkt beroende på individ. Ett bra tips kan vara att gå till en hudterapeut för att få råd.

Ekologiska produkter

Ekologiska produkter av olika slag blir alltmer vanligt, hudvårdsprodukter är definitivt inget undantag vad gäller det. Med ekologiska hudvårdsprodukter menas sådana produkter som inte innehåller syntetiska ämnen utan som är helt och hållet framtagna av sådant som finns naturligt, som till exempel olika typer av vegetabiliska oljor och liknande. Dessutom är ekologiska hudvårdsprodukter framtagna på ett hållbart sätt och heller inte testade på djur. Ekologiska produkter är även mer skonsamma mot huden, vilket kan vara bra för den som har extra känslig hud.

Produkter med syra (AHA)

Så kallade AHA-syror är något som blir allt vanligare inom hudvården. AHA står för ”alphahydroxi acid” och är ett samlingsnamn för en rad olika syror som förekommer naturligt, som till exempel äppelsyra, glykolsyra och mjölksyra. AHA-syror används bland annat vid peeling för att ta bort gammal hud och har den funktionen att de snabbar på cellförnyelsen. Dessutom förbättrar AHA-syror hudens förmåga att bevara fukt samtidigt som det motverkar linjer och rynkor.