Gravid eller inte – det är frågan

gravid eller inte

Att misstänka att man är gravid är någonting som både kan oroa och glädja. Hur det än ligger till med dina känslor inför det hela är det bra att få veta hur det verkligen ligger till, så att man kan gå vidare ifrån sina funderingar och tackla situationen som den verkligen ser ut.

Om du inte vill ha barn

För dig som inte är intresserad av att skaffa barn i detta läge så finns det olika alternativ om det skulle visa sig att du är gravid, något som du kan ta reda på med allra största säkerhet genom att använda dig av ett test från clearblue. Beroende på hur långt gången du är så finns alltid valet att göra en abort, men har du passerat gränsen för detta bör du istället börja fundera på om du möjligtvis skulle vilja ge bort ditt barn för adoption. Vi inser att det är långt ifrån enkla frågor att ta itu med, men samtidigt är ser verkligheten ut som den gör och då hjälper det heller inte att skyffla allting under mattan, utan det krävs helt enkelt att man sätter sig ner och på riktigt funderar över sina olika alternativ.

Om du vill ha barn

Om du vill ha barn och det skulle visa sig att du är gravid så kan vi bara gratulera. Det stundande föräldraskapet är någonting fantastiskt, men samtidigt ska man inte ropa hej innan man är över ån. Det första du bör göra är att ta reda på hur du bör förhålla dig till graviditeten, möjligtvis genom att boka in en läkartid för kontroll och rådgivning. När insikten väl har landat är det dock lätt att tankarna börjar sväva iväg om vem som kan tänkas befinna sig i magen och hur livet kommer te sig framöver. Det är en naturlig process som samtliga kommande mödrar och även många fäder går igenom och något som helt enkelt förbereder dig mentalt för vad som komma skall.