Mer arganolja åt folket

arganträd

Långt ifrån alla som dagligen använder olika sorters hudprodukter av alla dess slag känner till att arganolja mycket väl kan vara ett än bättre alternativ, av ett flertal olika anledningar. Arganolja är en ytterst bra produkt som framställs på ekologisk väg och som kan göra underverk med både huden och håret.

Huden

Få naturliga produkter på marknaden (om ens någon?) är så bra som arganoljan när det kommer till att återfukta huden. Arganolja är perfekt för de som sminkar sig på daglig basis, som ett sätt för att underlätta hudens återhämtning efter att ha täckts av till stor del skadliga sminklagret. Arganolja är även fantastiskt bra när det kommer till att underlätta olika former av hudproblem så som psoriasis, eksem eller hud som är torr i största allmänhet. Oljan motverkar även en del av de vanligt förekommande kliandet vid hudbesvär av denna sort.

Håret

De som inte känner till att arganolja kan göra underverk med huden känner självfallet heller inte till att samma sak gäller håret. Arganolja som masseras in från rot till topp hjälper precis som med huden till att återfukta håret så att de återfår sin lyster och spänst. Vid problem med skadade hårtoppar kan man faktiskt motverka detta en hel del genom användning av arganolja.

Ta ditt ansvar i kedjan

Vi anser att det är viktigt att man ser till att den arganolja man köper kommer ifrån rätt källa. Oljan bör vara certifierad och framtagen på ett sådant sätt att det gynnar lokalbefolkningen och dess bönder helt utan att några mellanhänder ska vara inblandande och profitera på vinsten från försäljningen. På detta vis gör oljan gott på fler sätt än ett, något som är ännu en anledning till att välja denna hud- och hårvårdsprodukt.