Skaffa en bra hudvårdsrutin


Vill man verkligen se till att få en fin och välmående hy gäller det att ha en bra hudvårdsrutin. Här tittar vi lite närmare på vad detta betyder och vad som bör ingå i en hudvårdsrutin.

En ansiktsrengöring och en ansiktskräm är två av grundpelarna när det kommer till produkter. Det gäller att hitta en som man är bekväm med och som fungerar bra, vilket kan kräva att man testar sig fram något. När det kommer till ansiktsrengöringar kommer de ju till exempel i mousse-, mjölk, eller gelformat och alla har sin preferens.

Denna rengöring ska man helst göra både morgon och kväll då vi var dag utsätter vår hud för en rad yttre påfrestningar bara genom vanliga vardagsaktiviteter. När man inte börjar med en rengöring stänger man istället in smutsen under krämer och annat och detta förhindrar dem från att göra sitt jobb.

Omkring en till två gånger i veckan bör man dessutom göra lite mer grovarbete och ta bort lite extra döda hudceller. Vår hud förnyas konstant och de döda cellerna kan lätt hänga krav på ytan och detta kan delvis förhindra huden från att ta upp den fukt och näring den annars skulle dragit åt sig från de produkter man använder. Produkter för detta kallas peeling och kommer i många olika sorter. Mer ordentliga former av detta kan även utföras av experter och kommer verkligen att ta bort alla döda hudceller och annat som ligger kvar och skräpar.

När man har rengjort och eventuellt även peelat huden ska man se till att omge den rikligt med fukt. Det finns mängder av återfuktande krämer man kan använda men det viktigaste är att man väljer en som passar ens hudtyp. Vill man jobba med något specifikt med sin hud, som till exempel orenheter, fina linjer eller pigmentfläckar kan man köpa både dag- och nattkrämer som tacklar dessa problem mer direkt.