Tips för en strålande hud

Hudvård

Alla drömmer vi nog om att ha en strålande hy, en hy utan blemmor och missfärgningar, en hy som behöver minimalt med täckande produkter för att stråla. Sommaren är en tid då mycket bad och solning sker, en tid då vi allra helst vill ha en hy som ser ut på sitt allra bästa sätt. Här kommer därför lite tips på hur du ska sköta din hud för att den ska stråla i sommar.

För att ge din hy en kick efter vinterns torra och kalla månader kan ett tips vara att besöka en hudterapeut och göra en grundlig ansiktsbehandling för att komma igång och ge din hud de bästa förutsättningarna den kan få. Genom att låta en hudterapeut gå igenom din hy blir den ren och fräsch med ett nytt lyster och är då lättare för dig att underhålla.

Rengöring

Något som är väldigt viktigt för en välmående hud är att rengöra den på rätt sätt morgon och kväll. Gå gärna till en hudterapeut för att hitta en rengöring som passar just din hudtyp. Använder du smink på dagarna är det extra viktigt att hitta en rengöring som tar bort alla sminkrester på ett skonsamt men effektivt sätt. Försök att skölja ansiktet med ljummet vatten, det får inte vara för kallt.

Fukta huden efter vintern

Efter vinterns torra månader är det viktigt att boosta huden med extra mycket fukt. Smörj därför huden dagligen, både i ansiktet och på kroppen för att den ska återfå sin naturliga fuktbalans. Satsa på en hudkräm med mycket fukt som tränger in lätt i huden. Även här är ett tips att gå till en hudterapeut för att hitta rätt kräm till just din hy.

Peela

Peeling är något som verkligen får hyn att stråla. Med rätt peeling hjälper du huden att göra sig av med döda hudceller och du får en klar och ren yta på huden. Peela gärna ansiktet en gång i veckan för att få bäst resultat. Har du känslig hy kan ett tips vara att satsa på en kemisk peeling, exempelvis med AHA-syror och undvika en peeling med korn i.