Undvika rynkorna

rynkor öga_319607033

När kroppen åldras gör även huden det, vilket resulterar i att man börjar få rynkor. Hur mycket huden förändras beror både på gener samt yttre påverkan, det vill säga hur man tagit hand om sin hud och vad man utsatt den för. Genetiken kan man tyvärr inte styra över men det kan man med den yttre påverkan. Genom att måna om sin hy och vårda den kan man till viss del bromsa in rynkornas frammarsch på olika sätt. Här har du några:

Daglig hudvård

Det första man bör göra är att se över vad man har för produkter för sin hud och hur man kan vårda den själv på bästa sätt. Genom att köpa produkter som är anpassade för sin hudtyp ger man huden rätt förutsättningar för att åldras och vårdas på bästa sätt. Att rengöra huden med en mild ansiktsrengöring varje dag samt återfukta huden med dag och nattkräm är två steg i rätt riktning. En hud som regelbundet rengörs och återfuktas har goda förutsättningar att framträda i sin bästa dager. Det är också  bra att satsa på en bra solskyddsfaktor som är anpassad för ansiktet för att skydda huden mot stark sol. Överdrivet solande och att vara ute i stark sol utan UV-skydd är som att bädda för sämre hudkvalité och tydligare rynkor.

Tänk på kosten

Man kan även se över sin kost. Att äta allsidigt med mycket grönt i kosten påverkar hela kroppen, inklusive huden. Vi behöver få i oss rätt sorts mineraler och vitaminer för att må bra. Om du tycker det är svårt att äta rätt varje dag, kan du istället köpa kosttillskott som tillgodoser de vitaminer som är svårast för dig att få rätt mängd av. Kolla in Apotekets utbud av kosttillskott.

Ta hjälp

Känns det som att du har koll på detta, men fortfarande har problem med rynkor? Då kan man överväga medicinsk hudvård eller kirurgiska ingrepp. Vissa hudproblem samt en förslappad hud går i vissa fall inte att åtgärda på annat sätt. Ett lätt ansiktslyft stramar åt huden och eliminerar många rynkor. Det får en också att se yngre ut. Ett lyft hos en bra klink tar inte mer än två timmar och inkluderar även efterbesök för att se till att allting läker som det ska. Kolla in Citadellklinken för att läsa mer om dessa två alternativ Genom att boka en tid hos dem får du en konsultation med en erfaren läkare som kan se vilka åtgärder som passar just dig.  De erbjuder både ansiktslyft och medicinsk hudvård.